miercuri, 2 iunie 2010

Administrarea medicamentatiei zilnice a pasari , papagalului nostru bolnavior.

ADMINISTRAREA MEDICAMENTATIEI ZILNICE.
Se va face fie prin dizolvarea in apa pe care o oferim spre consum prima data fie o dizolvam putin in apa in cazul prafurilor si o mestecam cu hrana pregatite pentru hranirea pasari / papagalului respectiv.
Obs: Aveti grija sa respectati cantitatea de substante medicamentoase oferite zilnic pasari / papagalului dumneavoastra intocmai cum va precizeaza specialistul , pentru obtinerea rezultatelor dorite.
Nu in ultimul rand sa nu uitati ca metabolismul unui exemplar sanatos functioneaza la 41°C plus, minus 1°C - 2°C in functie de speciile de pasari / papagali iar in cazul celor bolnave aceasta temperatura scade cu pana la 3°C pana la 4°C in functie de fiecare specie iar in unele cazur creste cu 0,5°C. De acea trebuie avuta in vedere amplasarea unei surse de caldura suplimentara in apropierea pasari / papagalului bec pe infrarosu 100w - 150w.
hrana oferita trebuie sa fie sub forma de pasta cu o consistenta ridicata sau in cazul bilutelor de coca puteti folosi si miez de seminte descojitein care se va introduce medicamentele respective.
Obs: In cazul in care pasarea refuza sa bea din recipientul cu apa medicamentoasa se va pune la dispozitie un alt recipient cu apa plata in locul in care era acesta inainte , daca nici asa nu se rezolva problema se va trece la pipeta ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu